Frontpanelen

Met de unieke frontplaat heeft u succes
Om uw richtlijnen en wensen maximaal te realiseren, zorgen wij voor de individuele vormgeving van uw frontplaten. Als drager van de bedieningselementen is de frontplaat immers niet alleen het opvallendste bouwdeel, ze is ook een uniek designaccent.

Kwaliteit: een belangrijke bouwsteen voor een optimaal productresultaat
Omdat de frontplaat op de voorkant van uw module en op de meest uiteenlopende interface-elementen wordt gemonteerd, is een hoge kwaliteit hoogst noodzakelijk.

De frontplaat als innovatief bouwelement
De schakelaars, folietoetsen en andere bedieningselementen kunnen met onze frontplaten precies omgeven en overzichtelijk geordend worden. Voor deze onderdelen uit eigen productie wordt rekening gehouden met alle complexe functiekenmerken. Bovendien voldoen ze aan vernieuwende en individuele designrichtlijnen.

Materiaal en design
Onze frontplaten worden gemaakt van aluminium, staal, rvs en kunststof. De volledige individuele vormgeving ligt in uw handen. Uw klanten zullen verrast zijn door het unieke karakter van dit productelement. Een belangrijk onderdeel voor de meest uiteenlopende industriƫle behuizingen en schakelkasten.

Bij ons vindt u alles: de elementaire frontplaat, een combinatie met frontfolie, een toetsenbord of touchpanel tot zelfs een compleet systeem.

Afbeelding 1
Afbeelding 2

Printplaten

Printplaten kunnen door R&D geleverd worden voorzien van een eenvoudig enkelzijdig ontwerp tot gecompliceerde multi-layer. Bij R&D kunt u ook terecht voor een betaalbare enkel- of dubbelzijdige print vanaf een GERBER bestand.

Tevens kunnen de printen worden voorzien van een componenten opdruk en/of een soldeermasker.

De eventuele print contact fingers kunnen voorzien worden van een nikkel/goud plating voor optimaal contact bij gebruik van pcb-edge connectoren.

Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden van lay-out aanlevering kunt u via ons contactformulier geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wilt u een compleet bestuckte print dan kan R&D Fronten dit uiteraard ook voor u regelen. R&D verzorgt voor u de levering van de onderdelen en de complete assemblage van de print met eventueel de inbouw in de behuizing en eindtest van het kant en klare apparaat. En dit alles onder ESD veilige omstandigheden.

RVS

Roestvast staal ook inox of RVS genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal is in verschillende soorten leverbaar met elk hun eigen toepassingsgebied.

RVS is zeer goed bestand tegen reiniging dmv hoge druk en chemische reinigingsmiddelen. Door de labels te etsen, eventueel te domeren en te voorzien van een hoogwaardige 3M of nitto kleeflaag wordt een label met een bijna onbeperkte levensduur verkregen in de meest moeilijke toepassingsgebieden.

De kenmerken van RVS zijn:

 • Sterk
 • Hoge weerstand tegen corrosie
 • Decoratief
 • Duurzaam
 • Goed (chemisch) te reinigen
 • Weersbestendig
 • Breed toepasbaar
 • Zeer geschikt voor buitentoepassingen
 • Uitermate geschikt als typeplaat in de food industrie
 • Luxueuze uitstraling
 • Verkrijgbaar in elke gewenste vorm (ondanks de hardheid van het materiaal)
Afbeelding 3
Afbeelding 4

Aluminium

De grafische mogelijkheden, de bestendigheid en de verwerkingsmogelijkheden van geanodiseerd aluminium maken dit materiaal geschikt voor een scala aan toepassingen. Van front-, naam- of typeplaten tot gevelborden, kunstwerken of onderzetters. R&D Fronten maakt uw produkt helemaal af met de fabricage van geanodiseerde aluminium fronten met inkleuring in meerdere kleuren. Het beeld wordt in z'n geheel opgesloten in de anodiseerhuid van het aluminium waardoor het geheel slijtvast, krasvast en bestendig wordt tegen wordt tegen schoonmaakmiddelen. Als basismateriaal heeft u de keus uit diverse groottes aluminium en natuurlijk diverse grondkleuren van mat tot hoogglans.

Folie

Het bedrukken van polycarbonaat en pvc folie gebeurt d.m.v. zeeftechniek. Elke gewenste kleur is mogelijk en wordt aan de achterzijde bedrukt. Hierdoor wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Wijzerplaten

De wijzerplaten worden bedrukt d.m.v. zeefdruktechniek. Hierdoor garanderen wij de beste kwaliteit.

Typeplaten

Aan de hand van uw ontwerp vervaardigen wij uw typeplaat in geanodiseerd aluminium of RVS. Dit kan in elk gewenste dikte en maatvoering.

Kunststof

Ook voor kunststof bedrukking bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om rally-borden of signs. Bij ons is alles mogelijk!

CAD-CAM

Alles gaat en staat met een goed ontwerp. Daarom denkt R&D fronten met u mee. Op onze Cad-Cam afdeling wordt elke laag van het ontwerp nauwkeurig gecontroleerd. Dit geldt voor zowel de frontplaten als voor de printplaten.

Montageplaten

Wij beschikken over een ponsmachine en een cnc-freesmachine, om uw montageplaat of steunplaat in elke gewenste vorm te produceren van kleine tot grote series. Verder bewerken wij ook kunststof en andere materialen.

Graveren

Ook voor het graveren kunt u bij ons terecht.Van eenvoudige naamplaatjes, logoplaatjes en machineplaatjes tot fraaie en creatieve graveringen en illustraties. Van kunststof, messing en aluminium tot roestvaststaal. De keuze aan lettertypen- en hoogten plus inlakkleuren is groot.

Afbeelding 5